Malmi

maaliskuu 18th, 2016
Malmi
Kultturi
2

Arvoisat kansalaiset

olemme tekemässä karhunpalveluksen tulevaisuuden Suomelle ja sen pääkaupungille Helsingille. Yksi tärkeimpiä tekijöitä lintukodossamme tulee tulevaisuudessa olemaan Helsingin saavutettavuus. Ilmaliikenne on Euroopassa jo nyt kasvavin liikennöintimuoto. Helsingin johto ja päättäjät haluavat jäädä tästä kehityksestä ulkopuoliseksi, sulkeutua omaksi saarekkeekseen Suomenlahden taakse.

Helsingin oman lentokentän – Malmin – modernisointi olisi yleiseurooppalaisessa kehityksessä juuri oikea vastaus. Mutta ei. Päättäjät näkevät ainoastaan ja vain asuntotuotannon tulevaisuutta ylläpitävänä voimana. Olen tästä täysin eri mieltä.

Päättäjillä tarkoitan myös valtakunnan nykyhallitusta. Kokoomuksen ja erityisesti   keskustapuolueen ja perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaat hankkivat taannoin ääniään rummuttamalla Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämisestä. Missä he ovat nyt? Sama joukko on melkoisen hiljainen. Jotakin on sovittu kabineteissa. Vai?

Päätös on siirretty Helsingin kaupunginvaltuustolle. Ja siellä tulevaisuutta sanelee ainoastaan ja vain asuttaminen ja siten Malmin rakentaminen. Minun mielestä rakennamme täysin vääränlaista Helsinkiä, ymmärtämättämme, missä maailmassa elämme nyt ja tulevaisuudessa.

Tässä kohtaa voin hyvin todeta valitsemienne Helsingin päättäjien juuttuneen 1980-luvun sosiaalidemokraattien perustamiin kylmän sodan hautoihin, joita nykyisin tukevat Helsingin kokoomus, Vihreät ja Vasemmistoliitto.

Toivon teiltä arvon kollegoilta ja kansanedustajilta, puolueista riippumatta, pysymistä kertomanne takana, nousemista julkisuuteen. En halua uskoa, että teidät on hiljennetty. Tai sitten ette ole enää sanojenne mittaisia.

 

Pahoittelen tilannetta missä olemme

Jarmo Nieminen

Helsingin kaupunginvaltuutettu

2 Comments

  1. R.Neva-aho says:

    Kiitos rohkeasta linjauksesta! Juuri jotain tällaista olen odottanut sekä kunnallis-että eduskuntapolitiikoilta: katsomista omaa nurkkaa kauemmas ymmärtäen ekologisen ilmailun tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Kiitos luonnonsuojelullisesta, ekologisesta, puolustuspoliittisesta näkökulmasta yrittäjyyttä sekä työllistämisentukemista unohtamatta. Eniten iloitsen,että tässä on varttunut vihreä kyseessä. Harmi vain, että lienet puolueen harvoja Malmin kentän tukijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UA-21367021-1